fredag 9 november 2012

Moby dick den vita valen


Bokens genre är spänning och äventyr.

Boken har några svåra ord men annars är den ganska lätt.

Författaren heter Herman Melville. Herman skriver romanböcker. Herman är född den 1 augusti 1819 i New York. Herman Melville dog den 28 september 1891. Herman blev 72 år. Herman är mest känd för boken Moby dick.

Huvudpersoner är Ismael, Queegqueg och Ahab. Queegquegg är en kanibal, Ahab är kapten av Pequod och Ismael är en pojke som älskar att vara till sjöss.

Boken utspelas till havs där de försöker fånga valar.
Den handlar om att Ahab blev av med sitt ben när han skulle fånga Moby dick. Nu försöker han hitta Moby dick och döda honom. Denna gång så är Ismael och Queegqueg med. Varje gång de möter ett skepp så frågar Ahab om de har sett den vita valen. Då svarar de oftast nej. Men Ahab slutar inte jaga Moby dick utan fortsätter tills han hittar honom. Efter ett tag säger ett skepp att de har sett den vita valen och att det inte var länge sen.

Bokens budskap är att man aldrig ska ge upp innan man finner det man söker.

Jag tyckte den var spännande och bra. Boken får 8 av 10 stjärnor av mig.Omslagsbild för Moby Dick, den vita valen                   AV:TIM H

2 kommentarer:

  1. Albin_Diiiizzzzzel!!9 november 2012 00:24

    Har sett två olika Moby Dick en mer fantasy och en som var som denna, jag tycker filmen är bra och ska nog läsa boken också. Bra och väl gjord bokrecension TIM, BRAA! ;D

    SvaraRadera
  2. Mackan_muuuuuuuuuuuuuuuuusse9 november 2012 00:24

    Jag har sett filmen moby dick men den var tecknad så den var inte så bra. Bra bokrecension Tim!!!

    SvaraRadera