fredag 30 november 2012

Svarta fåglar


Författarna till denna boken heter Mikael Salmson och Lars Sundström.

Genren är spänning.

Boken utspelar sig i Mabekernas dal för flera hundra år sedan och dom är också i Tekiternas dal.

Den här boken handlar om en kille som heter Amik. Han bor i Mabekernas dal och han har en mamma, en pappa och sin bästa vän som heter Pettur. Amik brukar vakta får men en dag när han vaktar dom så ser han två svarta ryttare uppe på ett berg. Ryttarna ser Amik och rider efter honom men som tur är så kommer han hem och då är ryttarna borta. En gång så berättade hans pappa för honom att om man hör att någon blåser fyra gånger i en trumpet så blir det krig och en dag så hörde Amik att någon blåste fyra gånger i en trumpet. Amiks pappa var tvungen att vara med i kriget mot tekiterna så han sa farväl till Amik och gick. Tyvärr så dog hans pappa i kriget och tekiterna vann. Dom kom allt närmare hans by och en dag så var han tvungen att fly med hans mamma till klostret. Det var flera andra från byn som flydde till klostret för dit trodde dom att tekiterna inte skulle komma. På väg till klostret så trodde Amik att hans mamma dog för hon blev nedputtad från en brant sluttning och när hon var nere så ramlade hon ner i en älv och hon flöt vidare på älven. Sedan så fortsatte dom till klostret och när dom var inne så skulle Amik gå ut lite och då långt där borta så såg han tekiter komma mot klostret. Han sade till alla andra och han och klosterledaren skyndade sig upp till ett fönster där Amik kunde fråga vad tekiterna ville för han kunde tekitiska. Dom ville ha alla skatter som fanns på klostret och dom fick det också men dom anande ändå att det fanns mer så dom försökte få upp porten och till slut så fick dom det. Resten får ni läsa själva i den här spännande boken.

Huvudpersonen i denna boken är Amik. Amik är väldigt modig och han fortsätter alltid att kämpa.

Denna boken är inte så lättläst, det är ganska liten text i den. I den här boken så är det inte så jätte mycket beskrivningar.

Bokens budskap är att man ska fortsätta kämpa och att man inte ska vara elak mot någon beroende på hur den ser ut eller var den kommer ifrån. Här kommer ett stycke från boken där jag visar budsakapet ” - Bort med dig! Du hör inte till oss! Skrek hon” och den andra meningen är ” Amik sprang som ett jagat djur”

Boken var jättebra jag ger den 9/10 stjärnor föratt den blir spännande väldigt fort och den är bra, så om du gillar spänning och när det är sorligt så är det här en bok för dig.

Av: Smilla 30/11Svarta Fåglar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar