måndag 26 november 2012

Dubbelfel

Bokrecension DUBBELFEL                                         DubbelfelFörfattarna till DUBBELFEL är Peter Barlach. Peter Barlach föddes den 9 februari 1968. Han är uppväxt i Nacka. Han är gift med Jonna Nordenskiöld. Han har skrivit böckerna: Inte bara tennis, DUBBELFEL och Fifteen Love.

Han skriver spännande ungdomsböcker.


Boken handlar om en kille som heter John och är 12 år gammal. Han har en storasyster som heter Sofie och en pappa. Hans mamma är död, hon dog i en bilolycka. John brukar drömma om sin mamma på nätterna. Han går i skolan och spelar mycket tennis. Han går i sjuan och är rädd för ungefär alla nior. Många av Johns kompisar röker, men det gör inte John. Han vill inte heller testa. Ibland när han går i korridoren möter han några nior. Dom brukar säga att han ska hoppa på ett ben, fast han vägrar. Då tar dom och slår honom. Till slut får han hoppa på ett ben, för att inte få stryk. Han har en tjejkompis som heter Clara. Det är han bästa tjejkompis. Dom brukar hitta på saker efter skolan.

Boken DUBBELFEL utspelar sig i nutid.

Bokens huvudpersoner är John, Sofie, Clara och pappan.

John älskar att spela tennis och fiska kräftor. Sofie är Johns syster och är lite små tyken, och gillar att vara för sig själv. Clara är Johns kompis, och dom brukar göra saker efter skolan. Pappan gillar att gå ut på krogen och dricka vin.

Budskapet är att man inte ska röka när man är barn, speciellt inte när man går i sjuan. En gång när jag såg på teve rökte dom när dom gick i högstadiet. När jag såg det tänkte jag att det är farligt att röka när man är så ung. Jag tipsar om att inte börja röka, inte ens om du är vuxen.

Jag tycker att boken var bra för att dom berättar tydligt om vad som händer.

Pontus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar