fredag 23 november 2012

Klaras Hemlighet!

Jag har läst boken ”Klaras hemlighet” som är skriven av Christina Wahldén. Christina är född år 1965. Hon är journalist på Svenska Dagbladet och skriver både barn- och ungdomsböcker och vuxendeckare. Christina fick Teskedsordens diplom år 2010 för boken ”I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig".

Bokens genre är spänning.

Boken handlar om en tjej som heter Klara, hennes mamma och pappa . Klaras pappa sitter i fängelse efter ett misslyckat rånarförsök där dessutom en person blev skjuten, det var Klaras pappa som sköt honom!
Nu är Klara väldigt, väldigt arg på sin pappa.....

Boken utspelar sig i nutid, på sjukhuset,i skolan, hemma hos sin fosterfamilj och i fängelset.

Bokens huvudpersoner är Klara, mamma, pappa, Ragnar och Britta.
Klara är snäll men kan också bli väldigt arg. Klaras mamma är snäll, likaså hennes pappa men det var han inte när han sköt gubben vid rånarförsöket. Britta är snäll som alltid bakar någonting till Klara. Ragnar är rolig och snäll som körde Klara till och hem från skolan i början.

Bokens språk är lätt att förstå men man kan hitta några enstaka svåra ord.

Bokens budskap är: man ska tänka sig för innan man säger något dumt till någon annan. Det var en i Klaras klass som retade Klara för att hon hade en pappa som satt i fängelse och då blev hon ledsen. Men sedan när fröken hade pratat med honom så sa han till Klara att han aldrig skulle säga så mer till Klara eller någon annan. Han tänkte också efter hur det skulle vara om han hade det så!!

Jag tyckte boken var bra så den får 8/10 stjärnor av mig!

Linnea
Klaras hemlighet

2 kommentarer:

  1. bra bokrecension Linnéa!
    Det verkar vara en bra och spännande bok:)

    SvaraRadera
  2. Låter som om det är bra synd om Klara. Och som att det är en intressant bok.

    SvaraRadera