fredag 26 oktober 2012

De dödas källa

De dödas källa
Författare:Lena Ollmark & Mats Wänblad

De dödas källa är en spännande deckare som ingår i en serie med  fyra böcker: ”Spökskeppet Vallona”, ”Kapten Svarteks grav”, ”Hängd mans ö” och ”De dödas källa”. Böckerna utspelar sig i nutid. ”De dödas källa” har
ett ganska enkelt språk men ibland kan det komma svåra ord.

Karl är hos sin morfar i Krabbsjögrund, en litet samhälle vid havet.
I Krabbsjögrund finns det ett mystiskt hus som det sägs att det spökar i. Den tidigare ägaren försvann under mystiska omständigheter och nu är huset till salu. Ryktet säger att det är en illusionist vid namn ”Madam Död” som ska flytta in. När Karl blir       anställd att packa upp flyttkartonger av den nya ägaren så börjar han komma en fruktansvärd hemlighet på spåren som sägs kunna lura döden.

Karl är huvudpersonen i boken och är en nyfiken person som inte missar ett äventyr. Han brukar tänka ganska mycket på sin pappa som lämnade hans mamma när Karl var mycket liten. Den andra huvudpersonen är Sara, Karls modiga och fiffiga kompis. Sara bor permanent i Krabbsjögrund och brukar hålla på med båtmotorer.

Jag tycker att  boken var superspännande. Man kan knappt lägga den 
ifrån sig!!!! Det händer mycket saker i den och ibland kommer det spökhistorier som är både hemska och förbluffande. Helt perfekt för dig som gillar spännande böcker och inte tycker om för långa böcker.
Jag rekommenderar den starkt!!!!!

Julia

3 kommentarer:

 1. Det var bra att du inte berättade det som var spännande för det vill man själv läsa. Jag tyckte att texten var bra skriven och boken är nog spännande.

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet Julia!!!
  Du kan verkligen beskriva böcker utan att avslöja för mycket medan du samtidigt får en att vilja läsa boken.
  Jag tycker att den verkar riktigt spännande!!!

  SvaraRadera
 3. Tack!!!
  Kul att du tycker det. :)

  //JULIA

  SvaraRadera