fredag 19 oktober 2012

Rida på GOLDEN


Jag har läst boken ”Rida på GOLDEN”. Jag rekommenderar boken för hästintresserade och för de som vill läsa en mycket spännande bok. Jag kunde nämligen inte sluta läsa den! 

Författaren heter Inger Frimansson och hon har skrivit Skräpsommar, Kärlek trohet vänskap hat, Elden, Svept i rosa papper, Inga livstecken, De starkare och många fler. Inger är född 14 november 1944. Hon skriver böcker i alla olika genrer, så det finns böcker för alla! 

Rida på GOLDEN är en tydlig hästbok. Boken handlar om en tjej som heter Eufrosyne men kallas för Frossan. Ingeborg är en ny tjej i klassen och har stallat upp hennes häst Golden Angel på ridskolan som Frossan precis har börjat rida på. Ingeborg kallas för Bojan. Bojan och Frossan startar en klubb som heter Kona-klubben. Det står för Konstiga-namn-klubben. Kommer vänskapen mellan de två bästisarna hålla när Bojan märker att Frossan går i en nybörjargrupp? Läs denna spännande boken så får du veta slutet! 

Boken utspelar sig 2011 i stallet, hemma och  i skolan. Huvudpersonerna är Bojan, Frossan och Emma.
Emma hänger alltid med Elin (hennes kompis) och är taskig mot Frossan och Bojan p.g.a namnen. 

Boken har ett budskap och det är att man fortfarande kan vara vänner även om man inte är lika bra på t.ex rida som sin kompis. 
Rida på Golden
Av Louise Inga kommentarer:

Skicka en kommentar