måndag 3 december 2012

Hunger Games av Oscar 6A


The Hunger Games Genre: romantik, äventyr, action Författare: Suzanne collins
___________________________________________________________________________________________________________
Suzanne Collins är en amerikan och är född den 10 augusti 1962 (50 år). Hon bor i Newton, Connecticut med sin man och två barn.
Boken spelar sig i framtiden och är ett land i USA. 

Boken har 2 huvudpersoner Peeta och Cattnis. Cattnis är en tjej som är 14 år och hennes pappa dog i en gruva när dom sprängde dynamit. Peeta är en bakare och jobbar och gör bröd med sin mamma som är väldigt sträng och har jättemånga barn. 

Bokens språk är mitt i mellan svårt och det finns ganska många svåra ord i boken. 

Boken har ett budskap att vi inte ska låta diktatur finnas i världen för det skapar kaos i länder och städer. Jag tycker att boken är väldigt bra och väldigt spännande och den finns som bok och film. 

Hunger Games är en spännande bok som handlar om hur Amerika ser ut om några hundra år och det finns en huvudstad som har en diktator som styr över alla 12 distrikt. Varje år under en dag har dom en årlig hunger games och då blir barn mellan 10-18 år utvalda till Hunger games. En person drar ut en lapp från killarnas skål och en från tjejernas skål. Dom två som blir valda kommer att slåss mot döden mot 24 andra personer. Bara en person kan vinna när alla person från alla distrikt möts i huvudstaden. Där tränar dom tills dom blir ut släppta i Cornucopia där är en klocka som räknar ner till noll och då släpps alla 24 personer ut till mitten och där finns vapen och mat och material. Dom 24 personerna ska försöka överleva och döda alla personer och vinna så snabbt som möjligt annars kommer mer och mer monster till skogen och då blir det svårare att överleva i naturen. När man vinner blir alla sår på kroppen lagade och man får ett fint hus och massa pengar, olja och trä.                                                              Boken är en av dom bästa jag har läst.

Av: Oscar 6A
     

3 kommentarer: