måndag 10 december 2012

GANGSTERBRÖDER


AV: NIGEL HINTON

Bokens huvudpersoner är Perry, Marco, Lady och Toddie. Bokens genre är ungdomsvåld och att växa upp. Boken handlar om när Toddie, Perry och Marco växer upp i skolan. Genast i tidig ålder håller Toddie på att sälja droger, men Perry upptäcker att Toddie beter sig konstigt.

En kväll när Toddie var ute och sålde droger hade Perry följt efter Toddie och upptäckt hans hemlighet. Perry hade en plan. Han gick till närmaste telefonkiosk, och ringde polisen. Han sa att det var blod och slagsmål vid gränden bredvid klubben Seventh Heaven, jag tror att någon är skadad det är blod överallt kom fort. Han la på i nnan någon dom han ställa några frågor. Efter samtalet gick Perry och sa hej till Toddie. Toddie gömde snabbt drogerna bakom ryggen och sa: Hej sa Toddie till Perry vad gör du här? Inget speciellt svarade Perry gick bara förbi och såg att du var här. Vad gör du förresten? Ingenting svarade Toddie tänkte kanske besöka klubben, men så långt han dom inte förrän dom hörde tjutande syrener och dom sprang sin väg.

Boken tid är nutid, och den utspelar sig på stan och på landet. Jag tycker att boken inte har några svåra ord och att den är lätt att läsa. Jag tror att bokens budskap är att man inte ska hålla på med droger och kriminalitet.

Jag tycker att boken är bra för att författaren inte använde några svåra ord och för att den var lätt läst.

/ David Gangsterbröder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar