måndag 10 december 2012

Fritagningen av Gabriel 6A


Fritagnigen

Jag har läst boken Fritagningen som är skriven av Robert Muchamore. Bokens genre är både action och thriller och den utspelar sig i nutid i USA.
Boken handlar om en kille som heter James och han är kriminell han har fällts för mord och bankrån det kan låta ganska konstigt för att han är bara 14 år gammal. Boken handlar också om en tjej som heter Lauren och följer sin bror överallt, James och Lauen är syskon och dem hade inga föräldrar efter födseln.
James och Lauren har då bestämt när dem var mycket små att bli tränade på ett träningsläger för att öva självförsvar och styrka på det stenhårda träningslägret CHERUB, där får man läsa om deras spännande uppdrag och händelser.

Bokens språk är ganska lätt, och författaren beskriver orden väldigt bra och man förstår verkligen boken. Bokens budskap är att inte göra dumma saker och att bråk löser inga problem. Jag tyckte att boken var riktigt bra för att man kan leva sig in i boken och att man knappt kan sluta läsa.
Jag ger boken Fritagningen 10 av 10 stjärnor för att den är spännande och vet inte riktigt vad som ska hända härnäst.

Boken är både för ungdomar och vuxna om man tycker om att läsa om brott ska man läsa den här boken.

Skriven av Gabriel 6A

5 kommentarer:

  1. Tycker boken verkar bra, vill gärna läsa den.
    Var någon av dom bästa bokrecetionerna jag läst hittills.

    SvaraRadera
  2. båda två hade föräldrar efter födseln men hans mamma dog och hans pappa försvann . lauren hade fortfarande en pappa men han misshandlade henne så hon vart flyttad till cherub

    SvaraRadera